Stadsschutterij St. Rosa Sittard            
 

Koningsdag 2024 wordt een ware viering van saamhorigheid en culturele verscheidenheid in onze prachtige stad. Het Oranje Comité is verheugd om aan te kondigen dat Koningsdag 2024 een unieke samenwerking zal zijn met de schootsvelden, waar het befaamde Code Nassau Festival plaatsvindt, en het gezellige Stadspark, dat de thuisbasis zal zijn voor de vrijmarkt en optredens van lokale artiesten en getalenteerde kinderen uit de buurt.

Het Oranje Comité verzorgt de eerbetuiging aan onze geëerde gedecoreerden, in de binnenstad. De ochtend begint met een prachtige kerkdienst in de Petrus Kerk, gevolgd door een stoet door de binnenstad die eindigt bij de trappen van het Mariapark. Bewonder het defilé en luister naar het Wilhelmus. Vervolgens brengen wij een feestelijke toost uit in het Mariapark om de betekenis van deze dag te onderstrepen en te vieren. Verder kunt u uw ogen uitkijken op de creatieve markt.


De festiviteiten starten ook al vroeg in het Stadspark, waar bezoekers kunnen genieten van de bruisende sfeer van de vrijmarkt en bewonderenswaardige optredens van lokale talenten. Een levendige viering van gemeenschapsgeest en kunstzinnige expressie wacht op alle leeftijden.
Na een ochtend vol opwinding kunt u zich begeven naar de sfeervolle schootsvelden, waar het Code Nassau Festival tot leven komt. Hier kunnen bezoekers zich onderdompelen in een betoverende wereld van muziek, kunst en cultuur, en samen dansen op de ritmes van bekende en opkomende artiesten.


Koningsdag 2024 belooft een onvergetelijke dag te worden, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan, en waar iedereen in Sittard samenkomt om de koning en onze gemeenschap te eren. We kijken uit naar uw aanwezigheid en nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke viering.
Voor meer informatie en updates over Koningsdag 2024, 
kunt u terecht op website www.koningsdagsittard.nl